Wonderful Town: mix van jazz en klassiek

Algemeen

Nijmegen - Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten verlaten voor hun eerste gezamenlijke programma de gebaande paden met de muzikale comedy Wonderful Town. Leonard Bernsteins Broadwayhit is een mengeling van klassieke muziek doorspekt met jazzinvloeden, fantastische liedjes en aanstekelijke melodieën. Met medewerking van de Nederlandse Reisopera. Zondag 6 oktober in De Vereeniging in Nijmegen. Aanvang 14.15 uur. Tickets vanaf 12,00 euro.

Wonderful Town speelt zich af in 1935 en vertelt het verhaal van twee ambitieuze jonge vrouwen van het Amerikaanse platteland. Zij verlaten hun geboortegrond om in The Big Apple als schrijfster en actrice een nieuw bestaan op te bouwen. Interessante ontmoetingen komen op hun pad, avontuurlijke belevenissen markeren hun reis. Lukt het de zussen hun dromen waar te maken? Bekende nummers uit Wonderful Town zijn de komische Wrong Note Rag, het melodieuze Ohio en de swingende Conga.

Sinds 1 september zijn Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten gefuseerd. De komende tijd hanteren zij echter nog de twee namen Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten.