Afbeelding
Foto: Joost Ooijman

Leven met spina bifida en hydrocephalus: ‘Je leven (weer) op de rit’

zaterdag 24 juni 2023 10:00

NIJMEGEN - Leven met spina bifida en hydrocephalus (SBH) brengt veel uitdagingen met zich mee. En soms is dit meer dan een uitdaging en loop je vast. Is dit voor jou herkenbaar? Ben je op zoek naar handvatten om hierin verandering te brengen? Dan is het traject ‘Je leven weer op de rit’ iets voor jou. Zaterdag 24 juni is in Nijmegen een eerste bijeenkomst.

Speciaal voor volwassenen van 40 jaar en ouder biedt SBH Nederland, de vereniging voor en door mensen met spina bifida en/of hydrocephalus, het traject ‘Je leven (weer) op de rit’ aan. In negen maanden werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en een eigen actieplan. Je volgt drie bijeenkomsten en je krijgt aansluitend een traject met individuele begeleiding door een buddy. Deze buddy heeft zelf ook spina bifida en/of hydrocephalus. 

Meer info en aanmelden 

De eerste bijeenkomst is op zaterdag 24 juni, van 10.00-12.30 uur bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Kijk voor meer info en aanmelding op https://sbhnederland.nl/agenda/bijeenkomst-1-je-leven-op-de-rit-nijmegen.

Over spina bifida en hydrocephalus

In Nederland zijn ongeveer 2500 mensen met deze handicap. Spina bifida is een aangeboren aandoening waarbij tijdens de eerste weken van de zwangerschap de buis met zenuwen langs de wervelkolom zich niet goed sluit. Ook wel ‘open rug’ genoemd. Hydrocephalus (in de volksmond bekend als waterhoofd) is een aandoening, waarbij in de hersenventrikels te veel hersenvocht aanwezig is. 

Locatie