Afbeelding
Foto:

Nijmeegse Noa finalist van Miss Beauty of Gelderland

Algemeen

NIJMEGEN - Noa Peeters (22) uit Nijmegen is finalist van Miss Beauty of Gelderland. Ze heeft 15 oktober haar sjerp mogen ontvangen tijdens de castingdag van Miss Beauty of Gelderland. Vrijdag 15 december is de finale van Miss Beauty of Gelderland in theater Hanzehof in Zutphen.

“Wist u dat 31 procent van de jongeren onzeker is over hun lichaam? Ik vind het belangrijk om jongeren mee te geven dat je tevreden mag zijn met jezelf. Je mag tevreden zijn hoe je eruit ziet en dit geldt ook voor jouw lichaam. Elk lichaam is anders en maakt ons als mens zijnde uniek. Er is er tenslotte maar één van jou dus wees een beetje lief voor jezelf”, aldus Noa. 

“Zo hebben we ook maar één aarde, en voor haar mogen we ook wat liever zijn. Alle kleine beetjes helpen! Denk hierbij aan het scheiden van afval. Als we lief zijn voor elkaar en met elkaar dan kunnen we dit ook voor de aarde zijn. Wie goed doet goed ontmoet!”

Verschillende lichamen

“Zelf ben ik een dame die zeker niet de slankste is. Toen ik de puberteit in ging, ging mijn lichaam zich vormen naar hoe mijn lichaam dit wilde. Hoe vaak ik ook sportte, hoe vaak ik aan een dieet zat, en hoe vaak ik ook mijn calorieën telde, niks hielp! Dit was en is soms nog steeds moeilijk voor mij maar ik ben mezelf langzaam aan het accepteren zoals ik ben.”

“Mijn tip is wees lief voor jezelf, wees lief voor je lichaam, wees lief naar andere toe en wees lief voor moeder aarde. We hebben maar één van jou en we hebben maar één aarde. Want beauty has no size!”

Voorbereiding

“We hadden elke zondag een trainingsdag. Ik heb me thuis voorbereid door me in dingen te verdiepen bijvoorbeeld de hashtags maar ook om te oefenen met catwalk en poses. Op 15 december is de finale en ga ik proberen de kroon te winnen. Maar ik ga vooral genieten.”

“Tijdens de casting hadden we eerst een voorstelronde, daarna de bikinironde, daarna werd er een cut gemaakt en zat ik bij de laatste 30 meiden. Hierna kreeg je een Engelse vragen ronde. Want als je Miss Beauty of Gelderland wint ga je door naar Miss Beauty of the Netherlands. Win je deze dan ga je internationaal.”

Finale

“Voor de finale op 15 december hebben we een openingsdans, voorstelronde en een bikinironde. Daarna hebben we een top 10 bekendmaking. De meiden in deze top 10 hebben kans om de titel te winnen. Hierna hebben we een hashtagronde en dat kan over alles gaan. Denk aan ontbossing, hybride, politiek. Hierna hebben we de bekendmaking van Miss Beauty of Gelderland. Maar wordt ook de Miss Teen of Gelderland bekend gemaakt.”

missbeautynetherlands.com/finalisten-gelderland-2024/

Afbeelding