Levensverhaal op schilderdoek

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Bij Hobbycentrum Nijmegen-Oost kun je tijdens tien dagdelen (26 maart, 2, 9, 16, 23, 30  april, 7, 14, 21, 28 mei) jouw levensverhaal vertellen met acrylverf op een schilderdoek én word je geïnterviewd voor een magazine. De schilderijen worden tentoongesteld tijdens het Waalzinnig Festival 29 en 30 juni. Aanmelden (maximaal 10 deelnemers) via info@hobbycentrumnijmegenoost.nl of tel. 024-3231330.

De deelnemers delen hun leven op in meerdere fases en werken uit elke levensfase een belangrijk onderdeel uit. Ze bepalen zelf hoe ze hun leven in fases verdelen en wat ze hierover uitwerken. Dat kunnen bijvoorbeeld herinneringen, gevoelens of objecten zijn. Tijdens de bijeenkomsten worden ze geïnterviewd voor een gezamenlijke magazine.

Bij elke bijeenkomst begin je met een (nieuwe) levensfase en een nieuw idee maar bedek je de vorige levensfase. Hierbij kies je zelf of je het helemaal bedekt of dat er nog delen van de vorige laag zichtbaar blijven. Je werkt dus met meerdere lagen en meerdere uitwerkingen op eenzelfde schilderdoek. Het uiteindelijk werkstuk is een creatief maar bovenal een erg persoonlijk schilderij en magazine.