Klien van den Broek.
Klien van den Broek. Foto:

Workshop Fitboksen

NIJMEGEN - Klien van den Broek, bewegingsspecialist oncologie, verzorgt maandag 25 maart een workshop fitboksen bij kanker. 

Klien gebruikt boksen niet als vechtsport maar als middel om aan jezelf te werken. "Het is een sport die mentale weerbaarheid bevordert, waarbij de juiste houding, verdediging en basisbewegingen essentieel zijn." 

De workshop ‘fitboksen’ is in het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen van 11.00 tot 12.00 uur. De drive van Klien komt voort uit een zeer persoonlijke ervaring: “De vader van mijn kinderen strijdt tegen kanker. Door zijn ziekte en zijn vechtlust, zie ik wat het is om geconfronteerd te worden met kanker.”

De workshop is een kennismaking gericht op het versterken van het lichaam en de geest, waardoor deelnemers niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker worden. De workshop is geschikt voor iedereen, je hoeft geen ervaring met boksen te hebben. Deelname kost 2,50 euro. Aanmelden via www.marikenhuis/agenda


Alzheimer Café over zintuigen 

NIJMEGEN - Wat is het belang van zintuigen prikkelen bij mensen met een dementie? Mensen met een dementie zijn beter te activeren door alle zintuigen (zien, ruiken, proeven) in te zetten bij activiteiten, bezigheden en contacten waarbij men zich prettig en ontspannen voelt. In het Alzheimer Café praten we over hoe kun je dat inzetten in je dagelijks leven. 

Het Alzheimer Café is dinsdag 19 maart in het Oud Burgeren Gasthuis aan de Prof. Cornelissenstraat 2 in Nijmegen. Inloop vanaf 19.00 uur; start om 19.30 uur; afsluiting rond 21.00 uur. Toegang is gratis.

Expositie werk van Tiny Vermulst

PERSINGEN - In het Kerkje van Persingen presenteert Stichting Tiny V een tentoonstelling met schilderijen en tekeningen van kunstenaar Tiny Vermulst (1929-2021). De tentoonstelling 'Tiny Vermulst. Een leven tussen Frankrijk en Brabant' is te zien zaterdag 23 maart en zondag 24 maart van 11.00 tot 17.00 uur. 

Vanwege het werk van haar echtgenoot woonde Tiny in de jaren ’70 en ’80 in Frankrijk. Veel van haar werk is geïnspireerd op het Franse landschap en de natuur, maar ook architectuur en het thema dood fascineerde haar. Tiny’s oeuvre karakteriseert zich door het bijzondere, fijnzinnige gebruik van materialen. Naast verf op doek werkte ze ook met krantenknipsels, papier, bladeren, takjes, en zelfs cement en gruis. Je zou haar een ‘materieschilder’ kunnen noemen. Ze maakte daarnaast ook portretten. Tiny werkte veel in een abstracte stijl, maar ook figuratief. De meeste werken hebben bewust geen titel gekregen: ze wilde de fantasie van de toeschouwer prikkelen.

Patchwork en quilten

NIJMEGEN - Iedere dinsdagmorgen en vrijdagmiddag is er de mogelijkheid bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid om patchwork te komen doen en/of te quilten. Er zijn ervaren begeleiders aanwezig die je op weg helpen. Kom eens een kijkje nemen op de dinsdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur of op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur om te zien of dit iets voor je is. Bel naar 024-3452113 voor meer informatie of kijk op www.ccnz.nl.

Regenboogsalon

NIJMEGEN - In de Regenboogsalon komen zondag 17 maart leden van het voorlichtingsteam van het COC praten over LHBTIQA+, over seksuele en genderdiversiteit. Publiek kan vragen stellen. De Regenboogsalon opent de deuren tussen 15.00 en 18.00 uur in het Roze Huis, Sint Anthoniusplaats 1 in Nijmegen, vrij entree.