The Guild gaat strijd aan tegen eenzaamheid

NIJMEGEN - Het Nijmeegse initiatief The Guild zet zich sinds 2020 in voor het bestrijden van eenzaamheid onder kwetsbare jongeren in de leeftijd van 17 tot en met 27 jaar. 

Door wekelijks gratis activiteiten te organiseren voor de ongeveer 240 leden, brengt The Guild hen op een laagdrempelige manier samen. Denk aan een Meet-Other-People Day, bordspellenavond, knutselavonden en muziek-chillavonden 

In 2024 maakt The Guild een doorstart om nog verder te kunnen groeien. Tim, voorzitter van The Guild: “Wij zijn hierbij bewust bezig met inclusiviteit: LGBTQ+-vriendelijk, afgestemd op neurodiverse mensen (denk aan autisme of ADHD) en open voor niet-Nederlands-sprekenden.”    

Aan de formele oprichting van The Guild heeft Vrijwilligerscentrale Nijmegen een bijdrage geleverd. Projectmanager Peter: “Zo’n mooi initiatief geven we graag een goede start in het Nijmeegse. Met onze fondsenwervingscursus hebben we The Guild gewezen op de mogelijkheden en hen ondersteuning geboden bij de projectaanvraag bij Stichting De Beide Weeshuizen.” 

Deze stichting draagt bij aan projecten die gericht zijn op verbetering van de zelfredzaamheid, sociale participatie en ontwikkeling van kwetsbare jongeren in de regio Nijmegen. Peter: “De Vrijwilligerscentrale Nijmegen is blij dat we door deze samenwerking een mooi initiatief voor Nijmegen een zetje in de juiste richting hebben gegeven!”

Kijk voor meer informatie of de mogelijkheid om aan te sluiten bij The Guild op theguildnijmegen.nl.