De huidige watertoren. (Foto: Maren van der Burght)
De huidige watertoren. (Foto: Maren van der Burght) Foto: Maren van der Burght

Gedeputeerde: 'Watertoren kan met nieuwe
functies in oude glorie worden hersteld'

Vervolg van voorpagina

Nu de financiering rond is, wordt gezocht naar een geschikte exploitant voor de horecafunctie op de begane grond en bovenin de toren, die past in het creatieve karakter van NYMA makersplaats.

Gedeputeerde Peter Drenth: “Gelderland is rijk aan erfgoed: van kastelen en buitenhuizen tot kerken en industriële gebouwen. Ze zijn een onderdeel van onze geschiedenis en vertellen over waar wij vandaan komen. Door monumenten een nieuwe bestemming te geven, blijven monumenten beleefbaar en toegankelijk, en behouden voor de toekomst."

"De NYMA watertoren is een voorbeeldproject van een restauratie met herbestemming van een monument waarbij duurzaamheid en beleefbaarheid centraal staat. Waardoor de toren behouden blijft en iedereen er van kan genieten.”

"Dit project vormt een prachtig voorbeeld van wat mogelijk is wanneer alle betrokken partijen hun krachten bundelen en dezelfde visie delen. De watertoren kan hierdoor met nieuwe functies in oude glorie worden hersteld waarbij deze voldoet aan de eisen van deze tijd."

NYMA makersplaats is een sociale onderneming die nu al 130+ creatieve ondernemers huisvest. Het vormt een dynamische hub voor makers, ondernemers en bezoekers. NYMA makersplaats verzorgt publieksgerichte evenementen zoals de NYMA makersmarkt, makerevents, rondleidingen en lezingen. De toekomstige ruimtes in de watertoren zijn bij dergelijke evenementen van grote toegevoegde waarde. Ook zullen deze extern worden verhuurd aan organisaties en partijen die op een unieke locatie een evenement, vergadering of congres willen organiseren.