Trainer Vera van Middelkoop.
Trainer Vera van Middelkoop. Foto:

Mindfulnesstraining in De Horst Malden: 'Je leert meer leven in het hier en nu'

MALDEN - In De Horst in Malden verzorgt trainer Vera van Middelkoop van 23 april tot en met 18 juni wekelijks een Mindfulnesstraining.

Van Middelkoop is eerstegraads trainer VMBN en geeft al ruim 15 jaar trainingen mindfulness. 

"Mindfulness is een aandachtstraining. Met deze cursus leer je je aandacht trainen om meer in het hier en nu te zijn. 

"Ons brein is steeds bezig met plannen maken of met wat we allemaal beter zouden kunnen doen. Vaak zijn we ook veel bezig met het verleden en dat kan veel stress geven. Met andere woorden we leven soms weinig in het hier en nu." 

"Daarnaast zijn we goed om ons zelf op de kop te geven als dingen niet lopen zoals we willen. Ook willen we vaak geen contact maken met onplezierige dingen en verzetten ons daar tegen. Bewezen is dat dat doorgaans een averechts effect heeft."

De training is ontwikkeld door J. Kabatt Zinn. "Hij werkte met mensen met onbegrepen lichamelijke klachten en ontdekte dat als zij een andere houding aannemen tegenover hun klachten ze er beter mee konden omgaan en de klachten ook beter konden verdragen."

Deelname aan de training kost 400 euro p.p. De training wordt door veel zorgverzekeringen vergoed.

Opgeven via: v.van.middelkoop@gmail.com of tel. 06-499 26796De volgende training start in september in Malden, ook verzorgd door Vera van Middelkoop.