Introdans presenteert SPRING. (Foto: Hans Withoos)
Introdans presenteert SPRING. (Foto: Hans Withoos) Foto:

Feestelijk het voorjaar in met Introdans

NIJMEGEN - Om de lente en het leven te vieren, presenteert Introdans SPRING, een programma dat zich concentreert rond het werk van Mauro Bigonzetti.

De creaties van de Italiaanse meesterchoreograaf worden gekenmerkt door een uitzonderlijke diversiteit, maar in SPRING wordt vooral de uitbundige en levenslustige kant van zijn oeuvre belicht. 

Naast twee grote publieksfavorieten uit het repertoire van Introdans – Cantata en drie delen uit Rossini Cards (waarvan twee nieuw voor Introdans) – creëert Bigonzetti voor SPRING ook een nieuwe choreografie: Bambù. Op vrijdag 22 maart gaat SPRING in première in Stadsschouwburg Nijmegen. Verder te zien op 23 maart en 11 mei. Steeds vanaf 20.00 uur.

Rondje Zachtheid

NIJMEGEN - Troostdichter Boudewijn Betzema uit Deventer wilde na alle mediaberichten over venijn en negativiteit een tegengeluid laten horen. Een tegengeluid in de vorm van een positieve wandelverbinding met gezellige mensen: Rondje Zachtheid.

Rondje Zachtheid is inmiddels in steeds meer steden geïntroduceerd. Sinds september 2023 ook in Nijmegen. Iedere laatste vrijdag van de maand om 14.00 uur start het Rondje bij de brug naar de Ooijpolder. Deze maand op vrijdag 22 maart. Het gezelschap wandelt 45-60 minuten. Pratend of filosoferend over de dingen van het leven. Huis van Compassie-vrijwilligers van Ruimte voor Verlies en Rouw lopen ook mee, mocht je behoefte hebben aan een gesprek.

Lezing 'Nijmegen in 2050'

NIJMEGEN - Rob Jaspers verzorgt vrijdag 22 maart een lezing getiteld 'Nijmegen in 2050'. De lezing is in wijkcentrum Meijhorst van 14.00 tot 16.00 uur (met korte pauze). De toegang is gratis. U hoeft zich niet vooraf op te geven. 

Nijmegen groeit stevig. In 2023 kreeg de stad er bijna 5000 inwoners bij. De Waalstad staat te boek als een top-groeistad. Wat betekent dit voor de ontwikkeling van de stad? Oud-journalist Jaspers schetst de stad van nu en de stad van 2050. 

Waar nu alle ogen gericht zijn op de omgeving van de Waal, de groeiende stad rond de rivier, zijn straks alle ogen gericht op het Maaswaalkanaal en de oevers daar want rond het kanaal komt een nieuw ‘stadshart'. Dukenburg, Hatert, Winkelsteeg wachten grote veranderingen. Hoe leven we in 2050 met 210.000 Nijmegenaren? Jaspers neemt u mee door de toekomstige stad en herinnert aan de kwaliteit van het Nijmegen van nu.

Books 4 Life viert 12,5 jarig bestaan

NIJMEGEN - Books 4 Life Nijmegen viert haar 12,5 jarig bestaan. De feestelijke bijeenkomst in de winkel aan de Sint Annastraat 72 in Nijmegen is op zondag 24 maart en wordt omlijst met muziek van Tuesday Moon, Odin Dekkers verzorgt een lezing over de opkomst van de cosy crime en de verdwijning van Agatha Christie en er is een optreden van dichter en schrijver Wout Waanders. Die middag worden ook de donaties uitgereikt aan Oxfam Novib en Amnesty International. Aanvang 14.00 uur, vrij entree.

Een speciale actie zijn de boeken die geschonken zijn door het Valkhof Museum. Een deel van deze bijzondere collectie, met veel boeken over Nijmegen, is dan te koop in de winkel.