Afbeelding
Foto:

Lunchen en handmassage in Marikenhuis

NIJMEGEN - Het Marikenhuis, gevestigd aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen, is een centrum voor mensen die geraakt zijn door kanker. Je kunt er deelnemen aan allerlei activiteiten. Aanmelden via marikenhuis.nl. 

Zo kun je er elke dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur terecht om samen je eigen lunch te maken. Natuurvoedingskok Marjanne begeleidt de workshop. Ze leert je heerlijk en smaakvol koken met simpele ingrediënten en groenten van het seizoen. Onder het genot van een kopje koffie of thee met uitleg hoor je wat je die dag gaat maken. Vervolgens ga je samen aan het werk en rond 12.30 uur is het dan tijd voor een zelfgemaakte lunch en napraten. Deelname kost 3,50 euro. 

Handmassage

Maandag 25 maart om 14.00 uur kun je weer deelnemen aan de workshop handmassage. Je ontdekt hoe handmassage je rust en ruimte geeft en zorgt voor een prettig gevoel. Je masseert en ontvangt massage samen met andere deelnemers in een kleine groep. Anneke van Ginkel, vrijwilliger bij het Marikenhuis, heeft veel ervaring met handmassage en legt uit wat de mogelijkheden zijn. Na afloop krijg je uitleg mee over hoe je er thuis mee aan de slag kunt gaan. Neem gerust een vriend(in) of familielid mee. Kosten: 2,50 euro.

Workshop Chineng Qigong

Dinsdag 26 maart om 11.00 uur kun je kennismaken met de Chinese meditatieve bewegingsvorm Chineng Qigong, met eenvoudige, zachte bewegingen. 'Dat wat je aandacht geeft, groeit!' is het motto. Lichamelijke bewegingen ondersteunen deze focus. Meestal sta je bij het uitoefenen van Chineng Qigong maar veel oefeningen kunnen ook zittend gedaan worden. Deelname 2,50 euro.


"Door het beoefenen van Chineng Qigong geef je jezelf de kans om in beweging te komen en aan je welzijn te werken. Je kan op een dieper niveau gaan voelen, en nee, dat is in het begin niet altijd leuk. Maar in tweede of derde instantie, kun je jezelf, of delen van jezelf (terug)vinden", aldus de organisatie. 

Afbeelding