Mees Hoedemakers viert zijn doelpunt tijdens de bekerwedstrijd tegen Roda JC. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Mees Hoedemakers viert zijn doelpunt tijdens de bekerwedstrijd tegen Roda JC. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

Hoedemakers geniet van spel NEC: 'Maar we zijn de laatste tijd een beetje verwend'

Mees Hoedemakers was zondag tegen SC Heerenveen overal op het veld te vinden. Achterin zat hij er een aantal keer goed tussen, maar ook dook hij aanvallend op en was hij met een assist belangrijk bij de 2-0. 

Hoedemakers gaat er maar even bij zitten voor het interview, want genoeg meters heeft hij wel gemaakt. “Ik denk dat dit wel richting de twaalf kilometer ging ja, dus mijn benen voel ik wel.” 

Toch leek het daar in de eerste helft niet op uit te lopen. Beide teams begonnen aftastend. “Het was in het begin wat stroefjes en daarna kwamen wij er wat beter in. Ik denk dat we wel gewoon terecht hebben gewonnen. We maken twee goede goals. Het was niet slecht in het begin, maar we zijn de laatste tijd misschien een beetje verwend. We hebben het wel eens beter gedaan in ieder geval. Ik voelde wel dat het beter kon in de eerste helft, maar uiteindelijk hebben we ons goed herpakt.” 

In de tweede helft kwam Lasse Schöne naast Hoedemakers te voetballen. Kodai Sano schoof door naar de plek van Tjaronn Chery die geblesseerd uitviel. “Ik heb geen voorkeur”, begint de middenvelder als er gevraagd wordt wie hij het liefst heeft dat naast hem staat. “Iedereen kan goed voetballen. We hebben een goed team en brede selectie, op het middenveld goede concurrentie. Daar hebben we in ieder geval niks om te klagen.” 

Sinds het wegvallen van Dirk Proper komt er dus ook meer verantwoordelijkheid te liggen bij Hoedemakers, die ook meer verdedigende arbeid moet leveren. “Soms gebeurt dat wel, zoals in deze wedstrijd, maar over het algemeen sta ik gewoon aan de rechterkant zoals ik voordat Dirk wegviel ook stond. Het is niet heel anders, al zak ik soms iets meer richting de ‘zes’ positie.” 
En dat gaat de laatste tijd naar behoren, erkent ook de middenvelder. Tegen SC Heerenveen zelfs zo goed, dat hij uitgeroepen werd tot man van de wedstrijd in het stadion. “Dat was mooi, ja. Ik had het niet verwacht. Je weet het nooit, maar ik had wel het gevoel dat ik er goed in zat.” Een belangrijke reden daarvoor zal zijn assist zijn geweest op de 2-0 van Rober González. "Het was een goede bal die ik gaf, ja. Dat was mooi. Yvandro (Borges Sanches, red.) steekt mij goed weg en ik leg hem terug. Rober schiet hem er goed in”, zegt de middenvelder terwijl hij zijn assist terugkijkt wanneer deze toevallig voorbijkomt op een tv-scherm. "Dit is een lekker goaltje. Het is mooi dat ik met een assist ook weer het team kan helpen.”