Burgemeester Bruls aan de slag met compost in Educatieve Natuurtuin Goffert tijdens NL Doet.
Burgemeester Bruls aan de slag met compost in Educatieve Natuurtuin Goffert tijdens NL Doet. Foto: Stijn Verbruggen

Burgemeester en wethouders aan het werk in Natuurtuin Goffert

Algemeen

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls en de wethouders Van Elferen, Brom, Daemen en Broeren staken in het kader van NL Doet op zaterdag 16 maart samen met andere vrijwilligers de handen uit de mouwen in de Educatieve Natuurtuin Goffert. Er werden nieuwe waterplanten geplaatst in de vijver, de akkers met rogge en aardappels werden van mest en compost voorzien en de wandelpaden kregen een nieuwe laag houtsnippers.

De Stichting Educatieve Natuurtuin Goffert biedt natuureducatielessen aan schoolklassen, maar kent ook een aantal andere activiteiten. De Natuurtuin wordt draaiende gehouden door één gesubsidieerde kracht en een groot aantal vrijwilligers. Zij verzorgen onder andere de lessen voor schoolklassen en het onderhoud van de verschillende educatieve landschappen, de kruidentuin en de bloementuin. 

In 2023 bezochten bijna 2500 leerlingen van 23 verschillende scholen de Natuurtuin met hun klas om een natuureducatie-project uit te voeren. Ook zijn er maandelijks rondleidingen met een gids en worden er thematische activiteiten voor het grote publiek georganiseerd, bijvoorbeeld over paddenstoelen, spinnen, nachtdieren of eetbare planten. 

Meer informatie is te vinden op www.natuurtuingoffert.nl