• Alles
 • (1)
  Film
 • (2)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (5)
  Theater
 • (6)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop

De werkende mens | Lezing en gesprek

maandag 30 november 20:00 uur

Shutterstock PhotoOz

Werken we om te leven of leven we om te werken? Wat vast staat is dat als gevolg van flexibilisering en robotisering het arbeidslandschap de komende decennia ingrijpend zal veranderen.

Hoe beïnvloeden deze ontwikkelingen de betekenis die we toekennen aan werk? Maakt de flex-economie werknemers kwetsbaarder? Legt de coronacrisis structurele onrechtvaardigheden in de arbeidsmarkt bloot?

Luister naar arbeidsjurist Femke Laagland, arbeidssocioloog Agnes Akkerman en politiek filosoof Mathijs van de Sande over de waarde en betekenis van werk in de 21ste eeuw.

Over de sprekers

Femke Laagland is hoogleraar Arbeidsrecht aan de Radboud Universiteit. Haar onderzoek richt zich op het (Europese) arbeidsrecht, met een nadruk op grensoverschrijdende arbeid, grondrechten en flexibele arbeidsrelaties. Onlangs is zij benoemd tot kroonlid bij de Sociaal Economische Raad (SER). De SER is de belangrijkste adviesraad voor regering en parlement over sociaaleconomische vraagstukken.

Agnes Akkerman is arbeidssocioloog en hoogleraar Arbeidsrelaties aan de Radboud Universiteit. In haar onderzoek focust ze zich o.a. op (duurzame) arbeidsverhoudingen, stakingen, werknemers en burgerschap.

Mathijs van de Sande is politiek filosoof aan de Radboud Universiteit. Hij promoveerde op de politiek van hedendaagse protestbewegingen, zoals Occupy en de Indignados. Zijn onderzoek richt zich met name op radicale democratie, anarchisme en politiek activisme.

Deelname

Deze lezing kun je of fysiek of online via een livestream bijwonen.

Livestream

Deelname aan de livestream is gratis. Schrijf je in en ontvang de reminder, de link naar het verslag en aanvullende informatie van deze livestream in je mailbox.

https://www.ru.nl/radboudreflects/agenda/inschrijvingen/2020/20-11-30-livestream-werkende-mens-lezing-gesprek/

Draag je Radboud Reflects een warm hart toe? Steun ons dan met een financiële bijdrage en doneer.

Deelname in de zaal

Deelnemen in de zaal kan veilig. Wij volgen het coronaprotocol van LUX. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Deelname in de zaal kost € 7,50 | Medewerkers van de RU en het Radboudumc en Alumni Benefits Card-houders € 5,- | Studenten en scholieren en Radboud Reflects-abonnees gratis. Inschrijven voor deelname in de zaal kan binnenkort.

Kom je vaker naar de lezingen van Radboud Reflects? Dan is een Radboud Reflects-abonnement misschien interessant.

Dit is een programma van Radboud Reflects, de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Radboud Recharge.

Radboud Recharge

Radboud Recharge is een gratis online service van de Radboud Universiteit waarmee je via artikelen en activiteiten op de hoogte blijft van wetenschappelijke ontwikkelingen binnen je vak- of interessegebied(en).

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Radboud Reflects? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Wil je verder denken over ethische vragen die spelen in jouw organisatie? Bekijk Radboud Reflects Professional – Ethische verdieping voor organisaties.


deel deze activiteit

Locatie

LUX
Nijmegen
Mariënburg 38-39 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden