• Alles
 • (9)
  Film
 • (1)
  Overig
 • (5)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (3)
  Sport
 • (2)
  Inloop-Opendag
 • (44)
  Evenement
 • (13)
  Muziek
 • (10)
  Cursus-Workshop
 • (2)
  Kinderevenement

Open dagen Kentalis

woensdag 29 januari 9:00 t/m 10:30 uur

Nijmegen - Groesbeek - In januari en februari 2020 zetten veel Kentalisscholen hun deuren wagenwijd open voor nieuwe leerlingen. Dove of slechthorende leerlingen of leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en hun ouders kunnen op deze manier sfeer proeven bij een speciale school of voortgezet speciaal onderwijs van Kentalis. Kentalis heeft cluster 2-scholen door heel Nederland.

Kinderen, jongeren, ouders en geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen bij één van onze scholen. Tijdens de open dagen vertellen medewerkers van scholen wat zij belangrijk vinden in het onderwijs aan dove en slechthorende leerlingen of leerlingen met TOS. Elke school geeft zijn eigen invulling aan de open dag. Zo kunnen bezoekers bij de ene school docenten en leerlingen ontmoeten of een rondleiding volgen door het schoolgebouw en bij alle afdelingen een kijkje nemen. Een andere school organiseert voor genodigden een informatieavond of sluit aan bij de open dag van de reguliere middelbare school waarmee ze samen werken. In ieder geval staan de deuren wagenwijd open en worden alle vragen van bezoekers beantwoorden. Nieuwe leerlingen en hun ouders kunnen zo op een laagdrempelige manier alles te weten komen over de school.

Wat is cluster 2- onderwijs?

Een speciale school is voor sommige kinderen en jongeren met een TOS of gehoorverlies de beste plek. Er zit veel verschil tussen cluster 2-scholen van Kentalis. Zo is het Kentalis Compas College in Oss gevestigd in een reguliere middelbare school Het Hooghuis. Leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis en leerlingen van het Hooghuis volgen samen de lessen. Daarnaast krijgen ze ondersteuning waar nodig. Op de Guyotschool voor VSO in Haren zitten slechthorende en dove leerlingen. Deze leerlingen krijgen les in het Nederlands en in de Nederlandse Gebarentaal. Om goed te kunnen leren, is het essentieel dat leerlingen zich thuis voelen en de lessen goed kunnen volgen. Op alle Kentalisscholen is er veel aandacht voor communicatieve zelfredzaamheid en kan iedere leerling op zijn eigen tempo leren en ontwikkelen.

Waar en wanneer

Meer informatie over de open dagen is te vinden op www.kentalis.nl

Kentalis de TaalSter in Nijmegen en Groesbeek

29 januari en 19 februari 9:00-10:30 uur

Over Kentalis

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. Onder het motto: 'Samen komen we verder'.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden