• Alles
 • (1)
  Film
 • (3)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Theater
 • (15)
  Evenement
 • (5)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop
 • (2)
  Kinderevenement

Boot

vrijdag 30 oktober 12:00 t/m zaterdag 14 november 17:00 uur

Godelieve Krekelberg

Stel, je bent zelf een kunstenaar, -laten we zeggen: een fotograaf- en je beschouwt het volgende als waar: een foto legt nooit precies de waarneming van de fotograaf vast, en: kunst in al zijn verschijningsvormen heeft de potentie iets te laten zijn, wat er anders niet geweest zou zijn. (uit: De aandacht (ont)snapt van Loes van Huisseling, speciaal geschreven voor deze expositie)

In 2019 bezoekt Godelieve Krekelberg de Biënnale van Venetië waar zij gefascineerd raakt door het controversiële kunstwerk van Christoph Büchel, Barca Nostra, een boot die in 2015 op weg van Libië naar Malta verongelukte met 800 tot 1100 migranten aan boord. Voor Godelieve werd dit scheepswrak het vertrekpunt voor haar project boot. Vanuit verschillende invalshoeken geeft zij daar vorm aan.

Fotograaf/kunstenaar Godelieve Krekelberg onderzoekt met haar foto’ s een werkelijkheid waar zij zich over verwondert. In haar werk richt ze zich niet alleen op fotografie, maar ook op video. Zij exposeert regelmatig, waarbij de presentatie van haar werk essentieel is.

In Kunstmagazijn presenteert de kunstenaar het resultaat van haar waarneming in Venetië. Deze presentatie is ook van buitenaf te bezichtigen. Kijk ook op https://www.kunstmagazijn.nl/de-aandacht-ontsnapt/ voor het hele verhaal over het werk van Godelieve Krekelberg.

Kunstmagazijn houdt zich aan de corona maatregelen. Niet meer dan maximaal 2 bezoekers tegelijkertijd kunnen de expositie bezoeken. Wil je niet buiten staan wachten, reserveer dan op: https://www.kunstmagazijn.nl/visiting-exhibition/

Van 30 oktober t/m 14 november 2020. Geopend van woensdag t/m zaterdag van 12:00 – 17:00 uur. Vrij entree.

Reserveren? Kijk op https://www.kunstmagazijn.nl/visiting-exhibition/


deel deze activiteit

Locatie

Kunstmagazijn kunstuitleen en galerie
Nijmegen
Kanunnik Mijllinckstraat 1
6525ws


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden