• Alles
 • (1)
  Film
 • (2)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (27)
  Evenement
 • (10)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop

Cineconcert Niels Duffhues

vrijdag 28 augustus 19:30 t/m zaterdag 28 januari 20:00 uur

Niels Duffhues – audiovisuele concerten met livemuziek, videokunst en cinema.

Datum: 28 & 29 augustus

Tijden: 19:30 & 21:00 (op beide avonden)

Gratis toegang

Filmmaker en musicus Niels Duffhues sluit het laatste weekend van zijn expositie bij Expo Bart af met een reeks live cineconcerten. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus ben je welkom voor een cinematische muziekbeleving van zijn korte films, samengesteld als setlist, met een live soundtrack van gitaar en harmonium. De cineconcerten zijn voor Niels een manier om met de wereld te communiceren: duister, melancholisch, hypnotiserend en onderhuids. Tijdens het cineconcert transformeert Niels alledaagse beelden tot een nieuwe, fictionele realiteit. Hij neemt je mee in een audiovisuele beleving, een traag voortschrijdende tijdzone waarin –op het snijvlak van videokunst en cinema– op eigenzinnige, donker-filosofische wijze verbanden worden gelegd tussen beeld, muziek, soundscapes en gesproken mantra's. Verwacht een totaalervaring waarbij je als toeschouwer even wordt losgetrokken van de dagelijkse waanzin.

Data & tijden

De cineconcerten vinden plaats op vrijdagavond 28 augustus en zaterdagavond 29 augustus. Er zijn twee cineconcerten per avond. De aanvang van het eerste cineconcert is 19:30 uur en van het tweede cineconcert 21:00 uur. Het concert duurt 30 minuten.

Reserveren

Vanwege het beperkt aantal stoelen is het nodig om je vooraf aan te melden. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@expobart.nl o.v.v. cineconcert. Graag horen we met hoeveel personen en welke avond + tijdstip je wilt komen. De toegang is gratis.

Expositie Niels Duffhues – Alledaags Avontuur

Van 11 juli t/m 30 augustus verruilt Niels zijn atelier voor een tijdelijke zomerstudio bij Expo Bart. Gedurende deze periode gaat Niels op expeditie met zijn camera rondom het Honigcomplex en werkt aan zijn nieuwe film. In de expositieruimte transformeert hij alledaagse beelden tot een nieuwe, fictionele realiteit. Zijn audiovisuele werk balanceert op het snijvlak van videokunst en cinema. ‘Als een traag voortschrijdende tijdzone, waarin op eigenzinnige wijze verbanden worden gelegd tussen beeld, muziek, tekst en soundscapes.’ Te midden van een solo-expositie met bestaand werk presenteert Niels aan het eind van zijn werkperiode bij Expo Bart het (tussen)resultaat van zijn verkenningen als een multidisciplinaire totaalbeleving.

Niels Duffhues – Alledaags avontuur is iedere zaterdag en zondag van 11 juli t/m 30 augustus te beleven in Expo Bart. Vanaf 26 juli is Niels iedere zondag zelf aanwezig om ter plekke te werken en publiek te ontvangen.


deel deze activiteit

Locatie

Expo Bart
Nijmegen
Waalbandijk 14c
6541aj


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden