• Alles
 • (3)
  Overig
 • (1)
  Algemeen
 • (9)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (2)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (5)
  Cursus-Workshop

Piano Biënnale 2021

donderdag 13 mei 19:00 t/m zondag 16 mei 15:00 uur

Foto: Sophia van den Hoek

Vier dagen, twee steden en meer dan 20 livestreams. De Piano Biënnale viert haar eerste editie online met verfrissende concerten in samenwerking met Phion, Amsterdam Sinfonietta en de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek, een unieke dansvoorstelling in samenwerking met Introdans, kinderworkshops en interactieve toegiften door vele virtuoze solisten, dansers en ensembles. 

Van 13 tot en met 16 mei staat de piano op vernieuwende wijze centraal in én vanuit Musis & Stadstheater Arnhem én Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen.

Unieke samenwerkingen, uitvoeringen en presentatievormen. Piano Biënnale is een gloednieuw én vernieuwend festival dat de piano in al haar facetten toont en verbindingen legt met andere kunstvormen. In deze eerste editie met dans en in toekomstige edities met verschillende kunstvormen in één festival. De opbouw van een programma is vaak net even anders dan anders. Zo bestaat een festivalavond niet uit één, maar uit wel twee of drie korte concerten en is er veel ruimte voor uitleg en interactie.

De eerste festivaldag staat volledig in het teken van dans. Van een dansworkshop op pianomuziek voor kinderen, naar een pianorecital met dansmuziek, tot een spectaculaire dansproductie in samenwerking met Introdans, het moderne balletgezelschap uit Arnhem. In de voorstelling NEXT! maken vier jonge choreografen een dansproductie waarin zowel de pianomuziek, van C.Ph.E. Bach tot David Dramm, als de pianist volledig wordt geïntegreerd. Hiervoor duiken dansers en pianisten in elkaars wereld tijdens een intensief proces van voorbereiding. Een unieke productie vanuit een samensmelting van twee kunstdisciplines.

Piano Biënnale brengt een nieuwe generatie toptalenten uit binnen- en buitenland samen. Julian Brocal, Pavel Kolesnikov, Samson Tsoy, Einav Yarden, Lukáš Vondrácek, Hannes Minnaar, Daria van den Bercken en Tamara Stefanovich: één voor één internationale talenten die onbekende muziek durven te spelen of nieuwe wegen bewandelen om zich te verbinden met het publiek. Iets waar ze deze editie van de Piano Biënnale uitgebreid de kans voor krijgen. In de online editie van het festival is extra aandacht voor interactie met het publiek door middel van toegiften, een online nazit met de artiest, na afloop van het concert via Zoom.

De Piano Biënnale gaat door, wat er ook gebeurt. Maar hoogstwaarschijnlijk zal deze editie uitsluitend online plaatsvinden. De website pianobiennale.com is het online festivalterrein waar alle concerten live te zien zijn, waar workshops worden gegeven en waar de artiesten na afloop klaar zitten voor een online Meet & Greet. Kaarten voor alle activiteiten zijn vanaf 13 april te bestellen. Wil je niks van het festival missen? Een passe-partout kost slechts 30 euro.


deel deze activiteit

Locatie

Concertgebouw De Vereeniging
Nijmegen
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden