Sven Ratzke brengt internationale show Hedwig and the Angry Inch naar Nijmegen
Sven Ratzke brengt internationale show Hedwig and the Angry Inch naar Nijmegen Foto: Dennis Veldman

Sven Ratzke brengt internationale show Hedwig and the Angry Inch

vrijdag 7 oktober 2022 20:00 t/m 22:00

Rolling Stone Magazine noemde het ‘the best rockmusical ever’, Bowie en Cher waren grote fans en in de Berlijnse en New Yorkse underground gonst het nog steeds van lovende kritieken. In 2014 stond cultdiva Hedwig, vertolkt door rasentertainer Sven Ratzke, al een week in Amsterdam. In oktober is ze opnieuw te zien in acht Nederlandse theaters. Vrijdag 7 oktober speelt Sven Ratzke Hedwig and the Angry Inch in De Vereeniging in Nijmegen. 

Het tragikomische verhaal  gaat over Hansel uit Oost-Berlijn. Hij wordt verliefd op een Amerikaanse soldaat. Om met hem te kunnen trouwen en de DDR te ontvluchten, transformeert Hansel in Hedwig. Maar het geluk is helaas maar van korte duur. Dan ontmoet ze Tommy Speck, die met hulp van Hedwig een beroemde rockster wordt. Maar Tommy ontdekt pas later met een transseksueel van doen te hebben...

Hedwig and the Angry Inch was in 1998 in New York een off-Broadwayshow van en door John Cameron Mitchell. In Ratzke zag Mitchell de ideale figuur om zijn creatie opnieuw tot leven te wekken, wat in Berlijn gebeurde. De wrange, komische en rockende zoektocht naar liefde en respect is actueler dan ooit en de keert nu, rechtstreeks vanuit het Renaissance Theater in Berlijn, mét livemuziek terug naar Nederland.

“Wie van rockend, intimiderend theater houdt, moet dit zien.” - De Volkskrant 

“Ratzke sleept de zaal meedogenloos, bijna hypnotiserend, zijn verhaal in. En daar is het goed toeven.” - De Volkskrant  

“Ratzkes Hedwig is rauw en overtuigend.” - Theaterkrant.nl 

“Een overdonderde voorstelling in de beste zin van het woord. Vanaf nu ben ik Ratzke-fan.” - 1eRang 

“Sven is de beste Hedwig die ik ooit heb gezien: subtiel en realistisch in zijn acteren, met gevoel voor comedy. En een echte rocker.” - John Cameron Mitchell 

“Dit punkrock spektakel sleurt je vanaf de eerste seconde mee.” - Berliner Morgenpost 

“Een show van grote klasse. Sven Ratzke is fenomenaal.” - Die Welt 

Locatie

  • De Vereeniging

    Keizer Karelplein
    Nijmegen