Jaap Robben te gast bij Boekhandel Roelants
Jaap Robben te gast bij Boekhandel Roelants Foto: Stephan Vanfleteren / Boekhandel Roelants

Interview Jaap Robben - Schemerleven

donderdag 24 november 2022 19:30 tot 21:00

Donderdagavond 24 november is bij Boekhandel Roelants te gast: Jaap Robben. Onder het genot van een drankje vertelt Robben over zijn nieuwste roman Schemerleven. Deze aangrijpende roman heeft diepe sporen in het Nijmeegse en de Nijmeegse omgeving, waar menig Nijmegenaar ook eigen herinneringen bij zal hebben. Op de avond wordt hij geïnterviewd door Rosalie de Beus. Na afloop praten wij rustig na en zal hij nog signeren.

Jaap Robben (1984) schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Hij veroverde met zijn romandebuut Birk boekhandel, lezer en recensent. Birk werd bekroond met o.a. de Nederlandse Boekhandelsprijs. Zomervacht haalde de longlist van de International Booker Prize, was DWDD Boek van de Maand en oogstte ook buiten de Nederlandse taalgrenzen veel lof. Robbens romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

Aanmelden is gewenst en kan per mail aan roelants@roelants.nl. Aanvang is 19.30, toegang is gratis!

Wanneer de jonge, vrijgevochten Frieda Tendeloo op een late wintermiddag in 1963 de dichtgevroren Waal op stapt, wacht haar een ontmoeting die ze nooit meer zal vergeten. Tussen de ijsschotsen op de witte rivier ontmoet ze de getrouwde Otto. Ze beleven een liefde die onstuimig begint, maar noodlottig eindigt. Haar leven lang houdt ze haar herinneringen hieraan voor zichzelf. Tot Frieda op 81-jarige leeftijd plotseling weer alleen is. En het verzwegen verdriet zich onontkoombaar aan haar opdringt. Pas dan durft ze op zoek te gaan naar wat ze is verloren.