Afbeelding
Foto: Cees Willemsen

Boekpresentatie Cees Willemsen

zaterdag 26 november 2022 17:00 tot 18:30

Met gepaste trots ontvangen wij zaterdag 26 november Cees Willemsen voor de presentatie “De marxistische erfenis van het Aggiornamento / Socialistische Uitgeverij Nijmegen 1969 - 1983”. De geschiedenis van deze befaamde Nijmeegse uitgeverij kende zijn - politieke - hoogtijdagen kende in de jaren ‘70 van de vorige eeuw. Als uitgever van het boek en schatplichtige aan de uitgeverij nodigen wij u graag uit voor deze avond. 

‘Het boek van Cees Willemsen is een diepgaande intellectueel-historische studie van de ontwikkeling van het katholieke intellectuele milieu rond de Katholieke Universiteit Nijmegen en van de vooral Brabantse milieus waaruit de student-oprichters van uitgeverij SUN voortkwamen. Hij laat zien hoe bewegingen binnen het katholicisme in deze milieus in de jaren 1950 en volgende leidden tot een omvorming van katholiek engagement naar een sociaal engagement dat in bepaalde interpretaties van het marxisme een nieuwe belofte en uiting vond. Hij situeert de totstandkoming van de SUN, het programma van de uitgeverij en de intellectuele discussies rond de uitgaven in dit kader.’ (Remieg Aerts / Hoogleraar Nederlandse Geschiedenis, UvA)

Op bedoelde avond heffen wij het glas op het uitbrengen van de handelseditie van het proefschrift van Cees Willemsen, tevens een mijlpaal voor onze jonge uitgeverij. Er zal gezamenlijk worden teruggeblikt op de periode waarin de linkse beweging vooral ook intellectueel furore maakte in Nijmegen, met alle sociaal-politieke en culturele gevolgen van dien.

U bent van harte welkom. Wij vragen u zich vooraf aan te melden per mail (roelants@roelants.nl), de toegang is gratis.

Het boek zal 15 november verschijnen en uiteraard ook op de avond zelf verkrijgbaar zijn. De prijs is € 34,99 en vanaf 1 januari van het volgende jaar € 49,99.