Mart Muller solist bij Dubbelslag-Concert in Brebl
Mart Muller solist bij Dubbelslag-Concert in Brebl Foto: GTBB

Muzikanten-café Stedelijk Gym en Guus Tangelder Big Band

zondag 27 november 2022 0:00 tot 0:00

Dubbelslag-concert: Guus Tangelder Big Band samen met ‘Het Muzikanten-Café’ van Stedelijke Gymnasium Nijmegen. Gastsolist Monic Kersten vocals.

In Brebl Nijmegen zondagmiddag 27 november. Aanvang 15.30 uur. Reserveren via www.brebl.nl 

Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium treffen elkaar in het Muzikanten-café waar onder leiding van docenten van het SGN Jam Sessies worden gehouden.

De muzikale ontmoeting van deze jonge muzikanten met professionele jazzmusici vormt het prachtige resultaat van een vijftal workshops o.l.v. Guus Tangelder op het Stedelijk Gym Nijmegen die aan dit concert vooraf gingen.

Blazers, pianisten, slagwerkers en vocalisten spelen samen met de GTBB composities van onder meer Joe Zawinul, Paul Desmond en Norah Jones.

Bijzondere is de medewerking van een aantal oud-leerlingen waaronder de saxofonist Mart Muller, Pianist/componist Chris Muller en violiste Janna Paardekooper.

Behalve in samenspel met leerlingen van het Stedelijk Gymnasium is de Guus Tangelder ook te horen in een eigen programma. Solistische bijdrage komen van onder meer Arjen Reeser en Robert Prinsen in composities van Thelonious Monk, John Coltrane, Bert Joris én oud SGN-leerling Chris Muller. 

Pianist Chris en altsaxofonist Mart Muller maken bij deze gelegenheid deel uit van de GTBB en zijn daarbij als solist te horen.

Speciaal voor dit concert is gastsolist Monic Kersen uitgenodigd. 

Zangeres Monic Kersten studeerde in 1989 af op het conservatorium in Arnhem voor de studie schoolmuziek en twee jaar later voor zang lichte muziek. Vanaf die tijd heeft ze heel veel ervaring opgedaan in allerlei jazz- en popformaties in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft ze zangles op de Lindenberg in Nijmegen en heeft ze als gastdocent gewerkt op Artez. In 2003 nam ze haar CD “Land of Dreams“ op, waar ook eigen composities op staan. 

Monic is samen met de Guus Tangelder Big Band te horen in composities van Duke Ellington, Bert Joris en het  uit Broadway bekende Love me ore Leave.