Dichter Rodaan Al Galidi in het Poëziecentrum

zaterdag 14 mei 2022 14:00 t/m 16:30

Dichter Rodaan Al Galidi in het Poëziecentrum.

In de reeks Ontmoet De Dichter...komt Rodaan Al Galidi naar het Poëziecentrum, gevestigd achter in de bibliotheek De Mariënburg. 

Hij is geboren in Irak (1971), woont sinds 1998 in Nederland en leerde zichzelf zo snel de nieuwe taal aan dat hij in 2002 in de bundel ‘De fiets, de vrouw en de liefde’ al zijn beeld gaf van Nederland en haar bevolking. Zijn dichtbundels ‘De herfst van Zorro’(2007) en ’Koelkastlicht’ (2016) werden genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Als dichter zo werd gesteld in een recensie in Awater van 2016-2, schuwt hij de grote emoties niet. We kunnen hier als poëzielezer in mee gaan omdat we er onmiskenbaar de Arabische invloeden in herkennen. Het is daarom ook interessant dat Rodaan Al Galidi wordt geïnterviewd door Nijmegens oud-stadsdichter Amal Karam, die zelf In 1996 als vluchteling naar Nederland kwam. Haar dichtbundel ‘Haatpostbode’ is zowel Nederlandstalig als Arabisch. 

Rodaan Al Galidi schrijft behalve poëzie ook romans en columns. Met ‘De autist en de postduif’(2011) won hij de Literatuurprijs van de Europese Unie. Zijn nieuwste boek is ‘De onbekende belevenissen van prins Willem-Alexander’ (2022). Zoals gebruikelijk bij de O.D.D.-bijeenkomsten beantwoordt de dichter ook vragen van het publiek. Natuurlijk draagt hij voor. Voor het entreeticket van 10 euro krijgt u een korting bon voor poëzie. Aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com

Locatie

  • Bibliotheek de Mariënburg


    Nijmegen