Symposium 'Naar een verbonden stad'
Symposium 'Naar een verbonden stad' Foto: Gemeente Nijmegen

Symposium ‘Naar een verbonden stad’

vrijdag 20 mei 2022 14:00 t/m 17:00

Sinds 1982 organiseert het Albertinumgenootschap in Nijmegen lezingen op het snijvlak van religie/zingeving en samenleving/cultuur. Het genootschap viert op 20 mei zijn veertigjarig bestaan met een symposium ‘Naar een verbonden stad’. 

Hoofdspreker is burgemeester Hubert Bruls. De burgemeester zal in zijn toespraak de mogelijkheden en moeilijkheden belichten die hij ziet om van Nijmegen een ‘verbonden stad’ te maken. Hij zal daarbij ingaan op zijn eigen rol als bestuurder en op zijn persoonlijke motivatie, ook vanuit zijn religieuze achtergrond als katholiek. 

Arts-filosoof Paul Juffermans, voorzitter van het Albertinumgenootschap: “Het thema ‘verbinding’ sluit aan bij de religieuze traditie van de dominicanen waaraan het Albertinumgenootschap schatplichtig is. Broeder- en zusterschap staan daarin centraal. Het is tegelijkertijd ook een hoogst actueel thema: Hoe zijn we anno 2022 als Nijmegenaren met elkaar verbonden? Wat hebben we (nog) gemeenschappelijk? Laten we ons aan elkaar wat gelegen liggen? Hoe gastvrij zijn we voor vreemdelingen en vluchtelingen?” 

Het jubileumsymposium vindt plaats op vrijdag 20 mei, van 14-17 uur, in de Dominicuskerk, Prof. Molkenboerstraat 7, Nijmegen. Het volledige programma is te vinden op www.albertinumgenootschap.nl. Deelnemers kunnen zich op de website aanmelden.

Locatie

  • Dominicuskerk

    Prof. Molkenboerstraat 7
    Nijmegen