Van zwemmen tot huilen, een cultuurspecial over het water
Van zwemmen tot huilen, een cultuurspecial over het water Foto: Ilona Verhoeven, omslagbeeld van haar boek 'Fiets onder de waterspiegel'

Van zwemmen tot huilen, een cultuurspecial over het water

vrijdag 20 mei 2022 19:00 t/m 21:00

Op 20 mei staat er weer een ‘Elementen-avond’ op het programma in het Besiendershuis. Onder het motto ‘Go with the flow’ nodigt Ilona Verhoeven samen met het Besiendershuis gasten uit rondom het thema ‘water’. ‘

Tranenprofessor’ prof. dr. Ad Vingerhoets, oud-hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, vertelt van alles over zijn onderzoek naar waarom mensen huilen, filmkenner Constant Hoogenbosch vertoont een aantal filmfragmenten waarin het water de hoofdrol speelt en er is en speciale muzikale bijdrage vanuit Zuid-Afrika; dichter en zanger Gert Vlok Nel, oud ‘singer in residence’ van het Besiendershuis, brengt een hommage aan de Waal. Schrijfster, cultureel antroploog en verwoed zwemster Kirsten van Santen vertelt over haar onlangs verschenen boek ‘Water pakken’, een literaire ode aan het water. Zelf leest Ilona Verhoeven het korte titelverhaal voor uit haar tweede verhalenbundel, ‘Fiets onder de waterspiegel’.

De Besiendersbar is open, er is muziek en het gesprek van de dag is nooit ver weg. 

Er is een beperkt aantal plaatsen in het Besiendershuis, tickets (5 euro) reserveren kan door een mail te sturen aan reserveringbesiendershuis@gmail.com

Water, een ‘Elementen-avond’ 

Besiendershuis 20 mei 2022

19.00 uur -  21.00 uur 

Steenstraat 26 Nijmegen

Locatie

  • Besiendershuis

    Steenstraat 26
    Nijmegen