Science Café > Neuromorfe Computers
Science Café > Neuromorfe Computers Foto: Alan de le Cruz / Unsplash

Science Café: Neuromorfe Computers

maandag 23 mei 2022 19:30 t/m 22:00

Nu de grenzen van conventionele computers steeds evidenter worden, verkennen wetenschappers andere strategieën van informatieverwerking. Hierbij zijn neuromorfe computers een optie met een fenomenaal potentieel. De principes ervan zijn geïnspireerd door het idee dat onze hersenen nog altijd in staat zijn supercomputers te overtreffen, maar aanzienlijk minder energie verbruiken. Wat zijn de manieren van aanpak en uitdagingen bij de ontwikkeling van op het brein geïnspireerde technologieën? En welke toekomstige toepassingen en doorbraken kunnen we verwachten?

Tijdens het (Engelstalige) Science Café op 23 mei laten twee vooraanstaande wetenschappers ons kennismaken met de belangrijkste aspecten van het neuromorfisch onderzoek. Johan Mentink (RU) bespreekt het opkomende potentieel van neuromorfe technologie als kandidaat voor de vervanging van huidige high-performance computers en de daarmee gepaard gaande paradigmaverschuiving. Yoeri van de Burgt (TU/e) zal ingaan op zijn werk aan de ontwikkeling en implementatie van organische neuromorfe apparaten, waarmee hij breinprestaties nastreeft bij speciale machine learning-toepassingen.

Naast deze opwindende wetenschappelijke zaken, kunnen we genieten van de verbluffende combinatie van ongegeneerde elektronische muziek en Lo-Fi-visuals, wanneer DELT?TUNE en GAMMARAY het podium van de Shamrock delen. Te mooi om te missen!

  

locatie The Shamrock, Smetiusstraat 17 te Nijmegen

entree                gratis entree, vrije inloop

voertaal             Engels

info                    www.sciencecafenijmegen.nl

Locatie

  • The Shamrock

    Smetiusstraat 17
    Nijmegen