Het Mooie Kinderboekenfestival
Het Mooie Kinderboekenfestival Foto: Chris van Houts

Het Mooie Kinderboekenfestival

zondag 12 juni 2022 10:00 t/m 18:00

Op zondag 12 juni vindt de eerste Nijmeegse editie van Het Mooie Kinderboekenfestival plaats! Tijdens dit vrolijke familiefestival komen de mooiste kinderboeken tot leven voor kinderen van 4 t/m 10 jaar in Bibliotheek Mariënburg, LUX en het Huis van de Geschiedenis.

Bezoekers van het festival kunnen kiezen uit twee verschillende routes. De route voor kinderen tot zeven jaar brengt je onder meer naar Marrakech, waar een spannend verhaal wordt verteld over een meisje dat haar moeder kwijtraakt op de markt. Ook krijg je een workshop mime spelen en worden kinderen ondergedompeld in een zee van liefde, naar het prijswinnende boek van Pieter Gaudesaboos. Schrijver en presentator Iven Cudogham vertelt zijn versie van de verhalen over de spin Anansi en de bekende Nijmeegse boswachter Tim Hogenbosch leert kinderen de fijne kneepjes van het boswachtersvak. 

Kinderen vanaf zeven jaar maken kennis met de fantasiewereld van Tonke Dragt en reizen met schrijfster Linda Dielemans terug in de tijd naar Doggerland. Wie durft, reist naar het pas ontdekte continent Terra Ultima, met het boek dat onlangs werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs. Ook is er muziek naar de gedichten van Rian Visser en worden er geluksamuletten gemaakt bij het spannende boek Lennox. 

Kaartjes kosten €7,50 voor leden van de Bibliotheek en €8,50 voor niet leden en zijn te koop via de website van de Bibliotheek of www.kinderboekenfestival.nl. Je koopt een kaartje voor een vaste route, onder leiding van een ervaren reisleider. Elke reis duurt ongeveer 2,5 uur, inclusief pauze. Mocht je daarna nog meer boeken willen ontdekken, kun je lekker blijven hangen en nog meer programma’s bezoeken!

Locatie

  • Bibliotheek de Mariënburg


    Nijmegen