Concert La Banda Bardi - L’Amour de Moy

zondag 26 juni 2022 15:00 t/m 16:15

Soms kan het leven heel erg overzichtelijk zijn. Ook in de muziek:

Zoals een keukentrap een ‘trap voor in de keuken’ is en een fietssleutel een ‘sleutel van een fiets’, zo is Volksmuziek ‘muziek van een bepaald volk’. Traditionele muziek, zo voegt Van Dale er nog aan toe, maar heel veel ingewikkelder dan dat wordt het niet.

Het Rotterdams ensemble La Banda Bardi o.l.v. Joost van der Linden kijkt ernaar uit om u mee te nemen in het nieuwe programma “L’Amour de Moy”: in de oorsprong een chanson uit de tijd van de Renaissance en tegelijkertijd een klein pareltje uit de wereld van de volksmuziek. Begeleid door accordeonist Niek van Uden-Luteijn dompelt La Banda Bardi zichzelf én u als luisteraar in L’Amour de Moy onder in een kleurrijke verzameling van volksmuziek uit Frankrijk, Schotland, Wales, Ierland, Servië, Duitsland en Scandinavië.  

Hoeveel landen het ensemble in dit programma ook aandoet, de gemene deler is de behoefte van ieder volk om zijn gevoelens van vreugde en smart om te zetten in zowel vocale als instrumentale muziek en deze te doen klinken. In het klein, in het groot en overal ter wereld. Muziek, veelal eenvoudig van aard en vaak van generatie op generatie doorgegeven. 

Tot op de dag van vandaag is de volksmelodie een bron van inspiratie voor componisten. Want juist doordat volksliederen vaak al eeuwenlang meegaan is er allerlei ruimte voor vernieuwing: in zowel melodie, harmonie als poëzie.  Vanuit diezelfde inspiratie nodigt La Banda Bardi u uit om te komen luisteren naar L’Amour de Moy: volksliederen in bewerkingen van o.a. Canteloube, Brahms, Reger, Weber, Holst, Heise & Sandler.

Op zondag 26 juni om 15 uur in de Petruskerk, Schependomlaan 85, Nijmegen: ingewikkelder dan dat wordt het niet. 

We hopen u daar te mogen begroeten!

Kaarten á 12,50 euro per stuk te reserveren via info@labandabardi.nl

Locatie

  • Petruskerk

    Schependomlaan 85
    Nijmegen