Barokconcert Judith en Tineke Steenbrink in Stevenskerk
Barokconcert Judith en Tineke Steenbrink in Stevenskerk Foto: Wouter Jansen

Barokconcert Judith en Tineke Steenbrink

dinsdag 23 augustus 2022 20:30 t/m 21:30

De tweelingzussen Judith en Tineke Steenbrink, afkomstig uit de regio Nijmegen, spelen meestal samen in het Orkest Holland Baroque. Tineke op klavecimbel, en Judith op viool. Maar naast de weelde van een rijk orkest vinden ze het een genot om in kleine bezetting met zijn tweeën tijdens een intiem concert enkele 17e-eeuwse sonates te spelen. 

Ze zien ernaar uit hoe de ijle en krachtige klanken de Stevenskerk vullen. Judith bespeelt een viool uit 1622 van de gebroeders Amati. “Dit instrument kent het repertoire nog beter dan ikzelf. Ik volg waar de viool me naar toe leidt!’ Tineke blijft gefascineerd door het orgel dat zij al sinds haar jeugd kent: ‘Eén instrument met ontelbare mogelijkheden, waarbij de ruimte sterk meespeelt.” Zij zal ook enkele solowerken spelen. 

Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via:

 https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/tineke-en-judith-steenbrink 

Locatie

  • Stevenskerk


    Nijmegen