Mystieke schoonheid door de eeuwen in de Stevenskerk
Mystieke schoonheid door de eeuwen in de Stevenskerk Foto: rechtenvrij

Mystieke schoonheid door de eeuwen

dinsdag 30 augustus 2022 20:30 t/m 21:45

Loepzuiver en kristalhelder klinkt de zang van Wishful Singing door de middeleeuwse gewelven van de Stevenskerk. Oude Hemelse gezangen, onder meer van de mystica Hildegard van Bingen en de Noorse componist Ola Gjeilo, worden vermengd of afgewisseld met muziek van de Nijmeegse organist Berry van Berkum op het kistorgel. 

De musici trekken daarbij door de kerk om de gehele ruimte tot klinken te brengen met gecomponeerde en geïmproviseerde muziek. Composities van Frescobaldi en Sweelinck completeren dit concert. De musici nemen u mee naar mystieke sferen.

 Kaarten voor dit concert zijn alleen online verkrijgbaar: 

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/berry-van-berkum-en-wishful-singing- 

Locatie

  • Stevenskerk


    Nijmegen