Laat je verrassen in 51 Nijmeegse monumenten
Laat je verrassen in 51 Nijmeegse monumenten Foto: Thomas Mayer en ‘Eek en Dekkers’. Ontwerp: Kukel ontwerpt

Laat je verrassen in 51 Nijmeegse monumenten

zondag 11 september 2022 11:00 tot 17:00

Tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september zijn 51 Nijmeegse monumenten open. Het (landelijke) thema is duurzaamheid. In een sfeer van samenkomst en verbinding openen de Nijmeegse monumenten de deuren voor iedereen.

Neem eens een kijkje in een bijzonder monument

Neem een kijkje achter de schermen bij de Vasim & NYMA, bezoek de Thiemeloods, diverse monumenten op de Radboud Campus, Grootstal, het Hollandsch Duitsch gemaal of een van de andere bijzondere monumenten in de stad. En laat je verrassen bij de Strowijk Iewan: te jong om monument te zijn maar wijs genoeg om mensen te inspireren die interesse hebben in duurzaam en/of gemeenschappelijk te leven.

Verdiep je in de Nijmeegse geschiedenis

Ga naar de lezing in het Regionaal Archief Nijmegen en ontdek de geschiedenis van de Nijmeegse kermis. Ontdek de werking van de Nijmeegse molens, de molenaars laten het zien. In tal van monumenten ga je op pad met een gids. Ook zijn er rondleidingen in Jerusalem: wederopbouwwijk, en nu aardgasvrij. Bewoners geven rondleidingen in een oude en vernieuwde woning.

Informatiepunt & website

Op 10 en 11 september is het informatiepunt in het Stadhuis. Daar zijn plattegronden en het programmaboekje verkrijgbaar (boekje staat ook online). Bekijk op de website tevens het volledige programma voor beide dagen: www.openmonumentendagnijmegen.nl