Mijn tijd in een Jappenkamp

vrijdag 23 september 2022 14:00 t/m 16:00

Vrijdag  23 september 14.00 – 16.00  uur: StAAD-Special  in Wijkcentrum Meijhorst:  Mijn tijd in een Jappenkamp. Toegang  gratis.              

Met de capitulatie van Japan kwam op 15 augustus 1945 een officieel einde aan de Tweede Wereldoorlog. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was voormalig Nederlands-Indië bezet door Japan en waren veel Nederlanders geïnterneerd in zogenaamde Jappenkampen..

Mevrouw Paula Cremers was een van die geïnterneerden en leefde als jong meisje samen met haar zusje en moeder onder erbarmelijke omstandigheden in een vrouwenkamp. Het verblijf in het Japanse kamp heeft veel indruk op haar gemaakt.

In een boeiende presentatie vertelt zij deze middag over dit verleden. De presentatie wordt gehouden op vrijdag 23 september van  14:00 – 16:00 uur in de grote zaal van wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst.