Afbeelding
Foto: Nijmegen4Ukraine

Documentaire ‘Freedom on Fire’ in LUX Nijmegen

dinsdag 21 november 2023 19:00

NIJMEGEN - Nijmegen4Ukraine houdt dinsdag 21 november vanaf 17.30 uur een demonstratie op de Grote Markt om te praten over Maydan, de betekenis ervan en om stil te staan bij de langdurige Russische agressie tegen Oekraïne. Aansluitend wordt om 19.00 uur in LUX de documentaire ‘Freedom on Fire’ vertoond. 

‘Freedom on Fire’, de nieuwste documentaire van regisseur Eugene Afineevsky (Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom), vertelt ons over de moed van het Oekraïense volk, het vermogen van mensen om zich te verenigen, mededogen en zelfs humor te tonen te midden van vernietiging en dood.

“Nu er over de hele wereld tragische gebeurtenissen plaatsvinden, herinnert het ons eraan om mensen te blijven helpen die zich moedig verzetten tegen niet-uitgelokte agressie. Aan de hand van persoonlijke verhalen van gewone burgers, kinderen, soldaten, artsen, moeders, ouderen, journalisten, religieuze leiders en internationale vrijwilligers is ‘Freedom on Fire’ een humaniserend dagboek van miljoenen mensen wier leven op zijn kop staat door de Russische oorlog tegen Oekraïne.”

 Deze vertoning is gratis, maar reserveer wel je ticket: https://www.lux-nijmegen.nl/film/freedom-on-fire-ukraines-fight-for-freedom/?dag=20231121