Sia Cyrroes.
Sia Cyrroes. Foto: Sia Cyrroes

Sia Cyrroes: ‘Zandhoop’

zondag 5 februari 2023 20:00

NIJMEGEN - Sia Cyrroes neemt je in deze ultieme vorm van stroytelling mee op een reis. Zijn reis. Vanaf een bijzondere locatie vertelt hij in Zandhoop een verhaal dat je altijd bij zal blijven. Het is het verhaal van Amon. 

Een 15-jarige jongen met Egyptische wortels die tijdens de jaren 60 opgroeit in Delft. Op het schoolplein lukt het hem niet om vrienden te maken en hij voelt zich dan ook het veiligst thuis, onder zijn dekens, opgaand in zijn boeken of in de armen van zijn moeder. Zijn vader heeft hij al jaren niet gezien en wanneer hij op een dag zijn vader in een flits voorbij ziet komen op tv maakt hij een besluit. Hij moet zijn vader vinden. Hij vertrekt en komt onderweg vele mensen tegen. Een junk in een rolstoel in België, Franse arbeiders en de prachtige Elena in Spanje. Maar de woestijn heet hem geen welkom en de reis is zwaar. 

Sia wisselt deze verhalen af met hoe hij zelf is opgegroeid. In het zuidelijke dorpje Axel stelt hij zichzelf de vragen, waar hoor ik bij? Thuis wordt hij opgevoed met Iraanse regels en invloeden, maar buiten voetbalt hij met Hollandse jongens. Zal hij zijn wortels vinden?

5 februari 2023 - Thiemeloods Leemptstraat 34 in Nijmegen. Aanvang 20.00 uur.

Georganiseerd door: Meneer Otis

Meer info: https://meneerotis.nl/events/zandhoop/

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/sia-cyrroes-zandhoop-nlstorytelling