Afbeelding
Foto: J. Meij

Diamanten jubileum Volksdansgroep Nijmegen

vrijdag 31 maart 2023 20:00 tot 22:45

NIJMEGEN - In 1963 besloot een clubje enthousiaste dansers uit Nijmegen een vereniging op te richten voor traditionele dansen van over heel de wereld. Dansen waarvoor je niet direct een partner nodig hebt. Dat was het begin van Volksdansgroep Nijmegen (VGN).

Nu, zestig jaar later, is VGN een gezellige vereniging met een repertoire dat inmiddels duizenden dansen omvat. Dit komt door een wereldwijde uitwisseling via gastdocenten, festivals en het internet. Dansen uit bijvoorbeeld de Balkanlanden, Taiwan, Canada, Israël, Venezuela, Oekraïne en Rusland staan niet alleen in Nederland maar ook in Noord-Amerikaanse en Aziatische landen op het programma.   

VGN heeft lesgroepen op verschillende locaties verspreid over de stad: op dinsdagochtend in Voorzieningenhart ’t Hert (Willemskwartier), op woensdagmiddag in wijkcentrum De Turf (Malvert) en op woensdag- en donderdagavond in wijkcentrum de Schakel (Grootstal). 

Elke groep wordt geleid door een ervaren docent en heeft een eigen dansprogramma dat past bij de samenstelling van die groep. Internationale Volksdans is een vorm van sociale dans voor alle leeftijden en elk niveau. Het is goede lichaamsbeweging en traint je geheugen. 

Behalve wekelijkse lessen biedt VGN ook vrij toegankelijke activiteiten zoals bal- en instuifavonden en af en toe een Thé Dansant en de Familiedansmiddag speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders.  

Jubileumfeest  

VGN viert haar 60-jarig bestaan met een jubileumbal op vrijdag 31 maart in Voorzieningenhart De Ster in Nijmegen-Noord (Lent) van 20.00 tot 22.45 uur. De dansavond wordt opgeluisterd met livemuziek door het speciaal hiervoor herenigd Folklore Orkest Yargon. Toegangsprijs 10,00 euro. Wethouder Tobias van Elferen zal aan het begin van de avond zijn opwachting maken.

www.vgn-nijmegen.nl