Ladies Party, met aandacht voor Wereldvrouwenhuis Nijmegen
Ladies Party, met aandacht voor Wereldvrouwenhuis Nijmegen Foto: eigen afbeelding

Ladies Party: Dansen voor kansen

zondag 2 april 2023 15:00 tot 21:00

Het is weer bijna zover. Op zondag 2 april wordt alweer voor de tweede keer dit jaar de Ladies Party gehouden in de Thiemeloods in Nijmegen. Een feest om te dansen, karaoke te zingen en andere vrouwen te ontmoeten. Onder het genot van een hapje en drankje en muziek. Maar ook aandacht voor een belangrijk onderwerp.

Tijdens deze party is er om 16.00 uur een interview met Lenie Scholten en Mariët Mensink over het belang van het Wereldvrouwenhuis in Nijmegen. Lenie Scholten is oud-wethouder, GroenLinks-politica en voorzitter van het Wereldvrouwenhuis in Nijmegen. Mariët Mensink is vrijwilligster voor onder andere het Wereldvrouwenhuis en kreeg daarvoor op 27 januari 2023  de Burgemeester Dalesprijs uitgereikt. Interviewer die middag is Miranda Florussen (fractievolger Groen Links Nijmegen). 

Benefiet loterij

Tijdens de Ladies Party zal een loterij worden gehouden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Wereldvrouwenhuis. Er zijn mooie prijzen te winnen, o.a. een draagbare radio, tegoedbonnen van café Maxim en een fiets.

Wereldvrouwenhuis Nijmegen

In Nijmegen leven, net als in de rest van Nederland, vrouwen zonder verblijfsvergunning die niet terug kunnen of durven naar hun land van herkomst. Het Wereldvrouwenhuis biedt deze vrouwen sinds ruim tien jaar een veilige haven. In die tien jaar kregen meer dan 100 vrouwen niet alleen onderdak, maar ook een activiteitenprogramma. Dit vergroot hun mogelijkheden tot redzaamheid in onze samenleving door taallessen en gezondheidsvoorlichting. Ook regelde het Wereldvrouwenhuis medische zorg en zocht naar juridische mogelijkheden. Zo’n 40 vrouwen is het gelukt om alsnog een verblijfsvergunning te verkrijgen. 

Ladies Party in De Thiemeloods Nijmegen van 15.00 t/m 21.00 uur. Entree 5 euro (liefst cash), te betalen aan de deur. Zorg ook voor cash om loten te kopen Incl. hapjes en soep.

De Ladies Party wordt 4 keer per jaar georganiseerd in de Thiemeloods, de 1e zondag van het kwartaal (15.00 – 21.00 uur). Naast gelegenheid om te dansen op de muziek van een DJ, wordt er bijna altijd een gast uitgenodigd. Dat kan een artiest zijn of bijvoorbeeld een schrijver van een boek. De volgende Ladies Party’s staan gepland voor: 2 juli en 1 oktober 2023.