The Biarritz Boys.
The Biarritz Boys. Foto: Arny Zona

Nijmeegse surfers The Biarritz Boys lanceren tweede album

zaterdag 27 mei 2023 22:00

NIJMEGEN - De Nijmeegse surfhelden The Biarritz Boys lanceren 27 mei hun tweede album in poppodium Merleyn: ‘Inside Clean Waves’. Aanvang 22.00 uur

De plaat herbergt het beste van het klassieke Californische surfgeluid uit de jaren ’50 en ’60 van acts als Dick Dale en The Fender IV, en een stevige hedendaagse eigen inbreng. Sporadisch sijpelen er echo’s van Tarantino-films,  Bollywood-cinema en obscure cult-hits door de buizen van de Fender-versterkers.

Hoewel zeer actief op de planken is ‘Inside Clean Waves’ het tweede album in 20 jaar van The Biarritz Boys. Het debuut stamt uit 2010 en werd uitgeroepen tot een van de beste instrumentale releases van de afgelopen 10 jaar door Storm Surge of Reverb. De nieuwe plaat werd opgenomen door Martijn Groeneveld in de Mailman Studio’s in Utrecht. Groeneveld produceerde eerder werk van John Coffey, Blaudzun en Happy Camper.

The Biarritz Boys ontmoetten elkaar in het Nijmeegse studentenleven en zijn sinds 2001 actief. Ze tourden door heel Europa, speelden shows op het Valkhof Festival, Oranjepop en het Surfer Joe Festival in Italië. Naast legendes als The Treble Spankers en The Krontjong Devils, zijn The Biarritz Boys een van de langst actieve surfbands van de Lage Landen.

Inside Clean Waves is verkrijgbaar op LP, CD en digitaal op alle streamers.  

Officiële release-party 27 mei in Merleyn Nijmegen, samen met The Black Djangos. 

Locatie