Herdenkingsbijeenkomst aardbeving Turkije/ Syrië

zondag 28 mei 2023 15:00 t/m 16:30

NIJMEGEN - Vredesambassade Nijmegen houdt zondag 28 mei een herdenkingsbijeenkomst in de Lindenberg naar aanleiding van de aardbeving in Syrië en Turkije.

Op 6 februari werden grote delen van Turkije en Syrië getroffen door een reeks aardebevingen met catastrofale gevolgen. Met meer dan 50.000 overledenen en nog veel meer mensen die dakloos zijn geworden is deze mate van ellende bijna niet te bevatten. Maar Nijmegen kwam in actie. Er kwamen initiatieven, goederen werden verzameld, de gemeente deed een financiële donatie. 

Tijdens de bijeenkomst herdenken we de mensen die door de aardbeving zijn getroffen, vieren we de betrokkenheid van Nijmegenaren en kijken we naar de toekomst. De bijeenkomst is gratis en voor alle Nijmegenaren. Het programma bestaat uit verhalen, muziek en beelden.

Zondag 28 mei van 15.00 tot 16.30 uur in Cultuurhuis Lindenberg aan de Ridderstraat 23 in Nijmegen. Kaarten zijn gratis op te halen bij De Wijkfabriek (Koninginnelaan 1, Nijmegen op woe t/m vrijdag) of te bestellen via vredesambassadenijmegen@gmail.com

Locatie