Afbeelding
Foto: Alex de Meijer

Rondleidingen over begraafplaatsen Nijmegen-oost

zondag 28 mei 2023 12:00

NIJMEGEN - In het hart van Nijmegen-Oost ligt de monumentale begraafplaats Daalseweg, ingewijd in 1885. Stichting In Paradisum komt al sinds 1972 op voor de instandhouding ervan. In Paradisum bekommert zich ook over de nog oudere (afgesloten) begraafplaats Stenenkruisstraat, in het Julianapark.

Op zondag 28 mei verzorgt In Paradisum drie rondleidingen: om 12.00 uur op begraafplaats Stenenkruisstraat en om 14.00 uur en 15.00 uur op begraafplaats Daalseweg: de eerste met een focus op symboliek en ornamenten, de tweede met een focus op grafmonumenten met een bijzonder verhaal. Verzamelen bij de ingangspoort van de begraafplaats.

Veel info over de begraafplaatsen is te vinden op stichtinginparadisum.nl.