Wouter Slob
Wouter Slob Foto: Cor Sikkens

Lezing: Geloof in God anno 2023

donderdag 1 juni 2023 19:30 t/m 21:30

NIJMEGEN - ‘Over een roos zonder waarom en van God spreken’ is de titel van de 22ste Eckhartlezing van het Albertinumgenootschap. De lezing wordt uitgesproken donderdag 1 juni van 19.30-21.30 uur in de Dominicuskerk aan de Prof. Molkenboerstraat 5 in Nijmegen. Entree 10,00 euro.

Theoloog Wouter Slob gaat in op de vraag hoe geloof in God anno 2023 mogelijk en verantwoord is. Geloof werd in het verleden vaak in verband gebracht met iets buiten ons, met iets hogers of iets diepers, met voortbestaan na de dood. Om die reden wordt het geloof tegenwoordig niet zelden afgewezen, want het bovennatuurlijke is in een kwade reuk komen te staan. Slob wijst een andere weg: God is voor hem niet boven ons maar onder ons. Zoals een roos bloeit en geurt zonder waarom, zo ook is God zonder waarom.

Slob is predikant van de Protestantse Gemeente Nijmegen en was eerder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij staat bekend als een scherpzinnig denker en bevlogen spreker, wetenschapper maar ook pastor. Aanmelding voor de lezing is niet noodzakelijk. Info: www.albertinumgenootschap.nl.

Locatie