Afbeelding
Foto:

Expositie GlazsArt Professionals in Stevenskerk

zaterdag 10 juni 2023 11:00 tot zondag 18 juni 17:00

NIJMEGEN - GlazsArt Professionals is de naam die een groep glaskunstenaars zichzelf heeft gegeven. Stichting Glaskunst organiseert ieder jaar een grote expositie van nationale en internationale glaskunstenaars in Kasteel Cannenburch in Vaassen. Dit was waar een groep glaskunstenaars elkaar ontmoette en aanleiding vond om de krachten te bundelen onder de naam GlazsArt Professionals.

Het doel van GlazsArt Professionals is de prachtige diversiteit van glaskunst onder de aandacht te blijven brengen van een groter publiek. Tevens hebben we regelmatig contact met elkaar over de vele verschijningsvormen van het materiaal glas, toepassing van technieken en de mogelijkheden om ons werk gezamenlijk te presenteren.

GlaszArt Professionals bestaat uit: Jeroen van de Brug, Ingrid Beemsterboer, Frank Biemans, Bikkel Artist, Marie-Louise Fransen, Lydia Schröder, Ria Lap, Eef Wezenburg. Een van de drijvende krachten in de groep was de helaas onlangs overleden kunstenaar Tirza Verrips. Hij was degene die de eerste collectieve expositie organiseerde in het ACEC naast het Coda Museum in Apeldoorn.

10 juni zal de groep GlazsArt Professionals neerstrijken in de Zuiderkapel van de Stevenskerk in Nijmegen. U kunt dan genieten van de vele aspecten en technieken die gebruikt worden om van het prachtige materiaal glas verbazend mooie dingen te maken. Er is “geblazen” werk, gefused en geslumbt werk en ook zijn er objecten te zien die gemaakt zijn met de lampwork techniek.

U bent van harte welkom en zult worden ontvangen door de dan aanwezige enthousiaste kunstenaars die u alles kunnen vertellen en laten zien. Natuurlijk mag u ook ongestoord en in stilte het werk bewonderen. Gastkunstenaars In de Stevenskerk zijn: Jac Splinter, Sjaak Smetsers, Herman Marissen.

De expositie in de Stevenskerk is geopend op 10, 11, 16, 17 en 18 juni. 

Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.