werk Nellie de Mulder
werk Nellie de Mulder Foto: Nellie de Mulder

Expositie ‘SamenSpiegeling’

zaterdag 10 juni 2023 10:00 tot zondag 11 juni 18:00

PERSINGEN - Eduard Gerrits en Nellie de Mulder exposeren zaterdag 10 en zondag 11 juni van 10.00 tot 18.00 uur hun nieuwste werk in het kerkje in Persingen onder de naam SamenSpiegeling. 

In de werken van Eduard staat de mens centraal. De beelden in klei variëren van heel ingetogen naar zeer expressief. Naast het realistische werk is er de laatste jaren ook werk ontstaan dat zich heeft ontwikkeld naar het abstracte. Het herkenbare hoofd is teruggebracht naar de essentie met soms nog een paar accenten die verwijzen naar een hoofdvorm. Ook heeft Eduard zich verder verdiept in de bewerking van de huid. Door deze te marmeren of soms deels te vergulden krijgen ze een geheel nieuwe uitstraling. 

Bij Nellie de Mulder is de mens en zijn omringende wereld een inspiratiebron voor de verhalende schilderwerken, tekeningen en collages. Herkenbare elementen zet ze om in nieuwe beelden/tekeningen en plaatst deze in een andere context. Zo ontstaat er een nieuwe werkelijkheid die deels gebaseerd is op intuïtie. Tijdens het maakproces worden ook de mogelijkheden van verf en andere materialen onderzocht. Er wordt laag over laag gewerkt met o.a. meerdere soorten verf, inkt, pigment en hars en er wordt geknipt, geplakt en geborduurd. In de zoektocht naar vorm, kleur, verhoudingen en materie ontstaan werken die een verrassende vanzelfsprekendheid en puurheid hebben. De verhalende werken op doek of paneel ogen sterk en kwetsbaar tegelijk. De vaak persoonlijke werken weet ze universeel te maken zodat iedereen er zijn eigen associatie bij kan hebben.