Ontmoet De Dichter… Alara Adilow

zaterdag 10 juni 2023 14:00 tot 16:30

NIJMEGEN - In de reeks Ontmoet De Dichter... is zaterdag 10 juni in het Poëziecentrum in Nijmegen Alara Adilow (1988) te gast.

In de kleinschalige setting van het Poëziecentrum in Bibliotheek De Mariënburg zal gespreksleider Wim van Til de dichter bevragen en zal Alara voordragen. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.30 uur, entree 10,00 euro. Ticket is tevens een kortingbon voor een bundel uit de Tekoopkast.

Alara is afkomstig uit Somalië en woont nu in Amsterdam. Zij debuteerde met ‘Mythen en stoplichten’ (2022). Haar poëzie heeft een sterk associatief karakter. De lijst thema’s is eindeloos: homoseksualiteit, uitbuiting, misbruik, drugs, slavernij, stoplichten, transgender, alcohol en seks. 

Volgens Maurice Broere (juni 2022 op Meander) ‘Een wonderlijke bundel die de lezer best moeite kost om te ontraadselen...Je krijgt de indruk dat het er allemaal in een keer uit moet…’, maar concludeert hij ‘Het blijft een veelbelovend debuut met eigentijdse thema’s.’  

Maria Barnas op de site van Prometheus: ‘Met een fijnzinnig taalgevoel weet Alara Adilow een scherpe reflectie op het hedendaagse leven te bezielen met een liefde voor het fabelachtige. Dit is poëzie die de lezer altijd een stap vooruit is. Een genot om te lezen.’ 

In 2019 haalde Alara Adilow de finale van het NK Poetry Slam. Ze publiceerde onder andere in De Gids, Het liegend konijn, De Revisor en Tirade. Zij werkt nu aan haar debuutroman ‘Naald van de zon’.

Locatie