Sportdag Stichting Koprol

zaterdag 10 juni 2023 10:00 tot 15:00

NIJMEGEN - Iedereen met een beperking moet kunnen sporten maar in het reguliere aanbod van sportclubs lukt dat niet altijd. Stichting Koprol zorgt dat het toch kan en viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. 

Een periode waarin het een belangrijke rol heeft gespeeld in het mogelijk maken van sportactiviteiten voor iedereen onder deskundige begeleiding, ongeacht leeftijd of beperking. Door steeds uit te gaan van wat wel mogelijk is, en niet van wat onmogelijk is, heeft Koprol bijgedragen aan het bewegingsplezier van honderden sporters.

Koprol viert dit jubileum met een feestelijke sportdag op 10 juni in de Ark van Oost, Cipresstraat 154 in Nijmegen. Tijdens deze dag is er veel van het sportaanbod van Koprol live te zien. Eenieder die kennis wil maken met Koprol is op deze dag van harte welkom om te komen kijken tussen 10.00 en 15.00 uur.

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1998. Mensen met hersenletsel kwamen na de revalidatieperiode vaak tot de ontdekking dat sportmogelijkheden niet vanzelfsprekend waren. Fysiotherapeuten van de Sint Maartenskliniek wilden deze situatie doorbreken en zetten de schouders onder het aanbieden van een sportgroep voor mensen met hersenletsel. Aan dit initiatief ontleend Koprol haar naam.

In de loop van de tijd groeide de organisatie en er ontstonden steeds meer sportgroepen en meer diversiteit in het sportaanbod. Momenteel heeft Koprol ongeveer 300 deelnemers die in 33 verschillende groepen elke week aangepast sporten. Het sportaanbod bestaat onder meer uit zwemmen, seniorensport, badminton, fitness, Goalball, rolstoelbasketbal, sport en spel. Met recht sporten op maat voor iedereen, van jong tot oud.

Koprol kenmerkt zich door de altijd deskundige en toegewijde begeleiding van fysiotherapeuten en bewegingsagogen. Ook het sociale aspect en saamhorigheidsgevoel, dat onze deelnemers tot op de dag van vandaag ervaren en waarderen, zijn een belangrijk onderdeel van Koprol.

www.stichtingkoprol.nl

Locatie