Trio Ostinato
Trio Ostinato Foto: Eigen foto

Canto Ostinato

zondag 11 juni 2023 15:00

NIJMEGEN - Canto Ostinato, het meest bekende werk van Simeon ten Holt, wordt zaterdag 10 en zondag 11 juni uitgevoerd door Trio Ostinato. Het trio bestaat uit Dorothea Schokking, Theo de Best en Christa Kneppeck. Zij voeren het werk van Ten Holt uit op drie vleugels. Plaats van handeling is het Karel de Grote College aan de Wilhelminasingel 15 in Nijmegen. 

In de 70-er jaren van de vorige eeuw maakte Ten Holt zich radicaal los van de verstandelijke manier van componeren zoals dat in die tijd gebruikelijk was. Hij wilde het gevoel en de mystiek weer in zijn muziek laten klinken. In Canto combineerde hij dit met een ritmische drive en de objectief heldere klank van meerdere piano’s. 

Hij werkte drie jaar aan het stuk. Het bestaat uit zo’n 100 korte fragmenten die ieder een aantal keren herhaald worden. De spelers hebben bepaalde vrijheden: zij beslissen over het aantal herhalingen, hard, zacht, staccato, legato, accenten en registers. Tijdens de uitvoering wordt dus pas beslist hoe het stuk precies gaat klinken en hoe lang het duurt. Meer info zie trio-ostinato.com

Karel de Grote College, Wilhelminasingel 15 Nijmegen, zaterdag 10 juni om 20.00 uur en zondag 11 juni om 15.00 uur. Meer info zie trio-ostinato.com

Tickets: canto10juni.eventbrite.nl of canto11juni.eventbrite.nl

Locatie