Afbeelding
Foto:

Duurzaamheidscafé: de kennis van inheemse gemeenschappen

zondag 11 juni 2023 16:30 tot 18:00

NIJMEGEN - Inheemse gemeenschappen zoals de Maori, Masaï, Saami en Maya maken slechts 5 procent van de wereldbevolking uit, maar hun leefgebieden zijn goed voor 80 procent van alle biodiversiteit op onze wereld. Hun kennis is onmisbaar voor het beschermen van de aarde. Hoe kan het Westen beter naar hen luisteren? En wat kunnen we leren van deze wereldvisies over onze relatie tot natuur? Daarover gaat het Duurzaamheidscafé Nijmegen zondagmiddag 11 juni in LUX. Van 16.30 tot 18.00 uur.

Te gast zijn Chauituileo Tranamil en Leander Vermaning. Ze vertellen wat inheemse kennis inhoudt, waarom die nu vaak niet wordt gehoord en hoe dit anders kan.

Tranamil is Mapuche-Pewenche en werkt wereldwijd met inheemse gemeenschappen. De kracht van deze gemeenschappen staat voor haar centraal. Vermaning haar moeder is Lokono uit Suriname. Samen hebben zij stichting Wasjikwa opgericht om het erfgoed van de Lokono te behouden en te verspreiden, ook binnen Nederland.

Mensen van Bodemzicht, demonstratieboerderij voor regeneratieve landbouw in Malden, vertellen hoe we in Nijmegen vanuit inheemse wereldvisies kunnen leven, in wisselwerking met de aarde.

Tickets (3,50 euro) via de website van LUX: lux-nijmegen.nl/debat/duurzaamheidscafe-diep-weten