Afbeelding
Foto:

Lezing: Hendrik de Jong, seriemoordenaar met Nijmeegse roots

zondag 11 juni 2023 16:00

NIJMEGEN - Een seriemoordenaar met Nijmeegse roots. De Nijmeegse auteur Steffie van den Oord raakte gefascineerd door dit verhaal en schreef er het boek ‘De vrouwen van Hendrik de Jong’ over. Zij houdt een lezing over dit onderwerp op zondag 11 juni in de Mariënburgkapel in Nijmegen. Aanvang 16.00 uur. Entree 5,00 euro (Vrienden van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis gratis toegang).  

De Nijmegenaar Hendrik de Jong was een seriemoordenaar met Nijmeegse roots. Hij werd er door Scotland Yard rond 1893 zelfs een poos van verdacht de beruchte Jack the Ripper te zijn. Hoe wist Hendrik de Jong oudere en jongere vrouwen uit alle lagen van de bevolking aan zich te binden? En wie waren deze vrouwen – die hij al dan niet liet verdwijnen?

De Jong bleef ongrijpbaar tot in de rechtszaal. Het publiek smulde van de berichtgeving in de pers en probeerde een glimp van hem op te vangen. Maar alleen zijn slachtoffers weten wie de man met de indringende, bijna witte ogen was. 

Locatie