Thema-avond Marikenhuis: diagnose prostaatkanker. En dan?

maandag 12 juni 2023 19:30 tot 21:30

NIJMEGEN - Elk jaar krijgen ruim 13.000 mannen te horen dat ze prostaatkanker hebben. Dit kan erg ingrijpend zijn, voor deze mannen zelf maar ook voor de mensen om hen heen. Praten helpt, vooral met lotgenoten. Daarom verzorgen de Prostaatkankerstichting en het Marikenhuis samen lotgenotenbijeenkomsten voor ieder die geraakt wordt door prostaatkanker, dus niet alleen mannen maar ook hun naasten. 

Deze ontmoetingsavonden zijn vrij toegankelijk en bieden een mogelijkheid om elkaar in ongedwongen sfeer te (kunnen) ontmoeten en te praten over wat ons raakt en bezig houdt. Er wordt telkens gekozen voor een thema om de bijeenkomst mee te beginnen, maar als deze gaandeweg een informeler karakter krijgt, is dat prima. Elkaar ontmoeten, het gesprek en contact leggen staan centraal. 

De eerst keer is het thema: ‘Diagnose prostaatkanker. En dan?” De begeleiding is in handen van twee ervaringsdeskundigen, lotgenoten dus. De eerste bijeenkomst in het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen is op 12 juni van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Vrij entree. Meer info en aanmelding: www.marikenhuis.nl

Locatie