Basteicafé: ‘Wandellust’

donderdag 15 juni 2023 20:00 tot 22:30

NIJMEGEN - Het Basteicafé staat donderdag 15 juni van 20.00 tot 22.30 uur in het teken van ‘Wandellust’ in Nijmegen. Want de stad is zich in de wandelmodus aan het begeven. Wat is de geschiedenis én de toekomst van de grootste prestatie-wandeltocht ter wereld (de 4Daagse) in de natuur rondom Nijmegen? En wat is het verschil tussen wandelen en een pelgrimage waarbij de omringende natuur op bijzondere wijze kan kruisen met de eigen binnenwereld? Maar ook: wat zijn de effecten van bewegen en wandelen op het lichaam en welke wetenschappelijke inzichten zijn er?

Pelgrim-troubadour Mark Schilders laat een keuze horen uit zijn repertoire met eigenzinnige en bevlogen teksten. Lotte Janssen, hoofd Organisatiebureau van de 4Daagse, gaat in op de Vierdaagse als het grootste wandelevenement ter wereld. Damiaan Messing en Manja Bente, ontwikkelaar van de Walk of Wisdom, vertellen over het landschap rondom Nijmegen als plaats van bezinning. En Yannick de Korte, specialist Beweeggedrag bij Kenniscentrum Sport & Bewegen, stelt: Bewegen is gezond, maar waarom precies?  De presentatie is in handen van Veronie Kobussen. De sfeervolle muzikale omlijsting door huis-dj’s Jan-Willem Koolen en Maarten van de Ven, ook de catering wordt verzorgd.

Entree 5,00 euro. Schrijf je van tevoren in via www.debastei.nl/basteicafe37.  Museum De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen (ingang via entreegebouw aan de Lange Baan 4 in Nijmegen). Meer info: tel. 024 - 3297070, www.debastei.nl.

Locatie