Lezing Wiel Kusters over de vormende jaren van Gerrit Kouwenaar

zaterdag 17 juni 2023 14:00 tot 16:30

NIJMEGEN - Ter gelegenheid van zijn biografie ‘Morgen wordt het voor iedereen maandag - de oorlog van Gerrit Kouwenaar’ bespreekt Wiel Kusters in het Poëziecentrum in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen zaterdag 17 juni de vormende jaren van Gerrit Kouwenaar. Publiek is welkom van 14.00 tot 16.30 uur. Entree 7,50 euro.

De oorlog had Kouwenaar doen ervaren dat ‘hij, opgevoed met ‘zoete liberale pap’ maar zonder geloof of ideaal en dus zonder inzet, was opgegroeid’. Een inzicht dat hij in de vroege jaren vijftig tot uitdrukking bracht in de romans ‘Val, bom’ die ter gelegenheid van Kusters biografie in een nieuwe editie is verschenen bij Cossee. Tijdens en na de lezing kan het publiek vragen stellen.

Wiel Kusters is dichter. Hij promoveerde in 1986 met het proefschrift De killer, over poëzie en poëtica van Gerrit Kouwenaar. Op grond hiervan en van zijn verscheidene gepubliceerde beschouwingen (waaronder Poëzie als perfecte misdaad, 1995) is hij kenner van Kouwenaars leven en werk. Ook publiceerde hij biografieën van Pierre Kemp en Kees Fens.

Locatie