Afbeelding
Foto: Marieke Rongen

Zomercongres ‘Klein verzet, groot geluk’

donderdag 29 juni 2023 10:00 tot 17:00

NIJMEGEN - In De Lindenberg in Nijmegen is donderdag 29 juni het Zomercongres ‘Klein verzet, groot geluk’. Dit congres is dé ontmoetingsplek voor inwoners, professionals en bestuurders die de leefbaarheid in hun dorp of buurt willen verbeteren. Het Zomercongres is van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Op het Zomercongres presenteren betrokken inwoners uit heel Gelderland hun manier om van wijk, buurt of dorp een mooiere en betere omgeving te maken. Dat doen ze op de Waarmaakmarkt. Hier staat bijvoorbeeld het Nijmeegse initiatief De Wijkfabriek uit de Wolfskuil, waar ontmoeting en ontwikkeling centraal staat. Maar ook vind je er een initiatief als Stichting EVA, die creatieve cursussen voor vrouwen aanbiedt én duurzaamheid hoog in het vaandel heeften. Zo staan er nog veel meer inspirerende initiatieven op de Waarmaakmarkt, kom kennis maken!

Sprekers met een écht verhaal

Inspiratie komt ook van twee bijzondere sprekers. Journalist en schrijver Babah Tarawally komt spreken over Ubuntu, de filosofie van medemenselijkheid. Hoe bouwen we en onderhouden we een gemeenschap die voor elkaar zorgt? En hoe kunnen we dat inzetten om de leefbaarheid in Gelderse dorpen en steden te vergroten? Jaap Bressers sluit het congres af. Aan de hand van zijn eigen ervaringen laat hij zien hoe je met kleine dingen zelf het verschil maakt. 

Zeker niet alleen maar luisteren

Er is ook genoeg te doen! Naast een bezoek aan de Waarmaakmarkt, kan je ook in gesprek met diverse fondsen, meedoen aan een PubQuiz of bijvoorbeeld leren hoe je je creativiteit nog effectiever kan inzetten. Bovendien sluiten we de dag af met een gezellige, muzikale borrel.

Het congres is gratis toegankelijk, aanmelden is wél noodzakelijk. Alle actuele informatie is te vinden op www.zomercongres.nl. Daar kun je je ook aanmelden. 

Het Zomercongres wordt georganiseerd door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. 

Locatie